BBQ tips - BBQenzo

BBQ tips van de chef

Onze BBQ chef heeft 8 tips op papier gezet, zodat het BBQ’en leuker en makkelijker wordt.

1. Wees geduldig in het begin

Zorg dat de BBQ warm goed warm is en dat het rooster ingevet is.

2. Hoe je het wendt of keert …

Draaien hoeft maar één keer bij een BBQ.

3. Met drukken werkt het niet

Ga niet met je spatel of vork op het vlees drukken! Hiermee druk je alleen het
sap eruit, wat resulteert in smaakverlies. Het vlees wordt er alleen maar droog
door en is beslist niet eerder klaar.

4. Vermijd vlammen

Maak het vuur in de barbecue niet te groot. Dit voorkomt dat de boel verbrandt.
Vlammen ontstaan vooral door het druipvet van vlees en olie.

5. Leg niet teveel vlees en vis op de barbecue

Verschillende soorten vlees en vis hebben ook verschillende tijden nodig om te
garen. Best lastig om dat allemaal goed in de gaten te houden. Dat gaat beter als
er niet teveel op de barbecue ligt.

6. Let altijd op je eigen veiligheid

Zorg dat er een emmer met water klaar staat mocht het niet goed gaan.

7. Houd vlees en vis binnen op een warme dag

Wordt het een warme dag? Presenteer het vlees en de vis dan niet buiten, maar
binnen op kamertemperatuur. Dit voorkomt bederven van het vlees.

8. Houd het hygiënisch

Vooral met kipfilet is het oppassen geblazen. Snijd bijvoorbeeld niet op hetzelfde
plankje eerst de kipfilet en daarna een tomaat.

Extra BBQ zomer tip!

Geen plek om je vlees en vis koel te houden?

Het is met deze temperaturen extra belangrijk dat je jouw eten hygiënisch bewaard. Wist je dat bacteriën het snelst groeien in een omgeving tussen de 4 en 40 graden? Houd je eten dus niet te lang buiten de koelkast!

Het enige wat je nodig hebt om simpel je vlees koel te houden is een koelbox of koeltas. Doe hier een aantal vrieselementen in en alles blijft lekker vers en koud. Heb je de salades al op tafel staan? Leg dan een aantal vrieselementen onder je salade schaal en dek de schaal af met bijvoorbeeld een theedoek.

Heb je een vraag aan de BBQ chef van BBQenzo.nl?

Stuur je vraag naar algemeen@bbqenzo.nl